Gladers IT Management AB
StartsidaOm migFöretagetVåra tjänsterFavoriterKontakta oss
Om mig

Tommy U Andersson och VD och Senior Konsult. Fil. Kand med inriktning på Matematik, Statistik, Numerisk Analys och Ekonomi. Dessutom Teknisk IT utbildning.

Jag har över 50 år i IT branschen varav de senaste 20 inriktade på affärsutveckling med IT som stöd.

Uppväxt i IBMs stordatorvärld under slutet av 60 talet och 70-talet. Olika befattningar från programmerare, systemman, teknik- och metodansvarig och produktansvarig.

80 talet ägnades åt IT säkerhet, konsulting, VD och delägare i SÄKdata. Ni känner säkert till produkten Elektoniskt Sigil för skydd av betalningar mellan företag och bankerl. Parallellt med mitt VD uppdrag gjorde jag ett antal granskningar av större projekt åt bl.a. Ericsson och ABB.

I mitten av 80-talet såldes delar av SÄKdata ut till Securitas. I början av 90-talet blev jag  IT chef i Securitas för deras Internationella och Svenska del när SÄKdata blev ett helägt Securitasbolag. Kvarstod då som styrelseordförande i SÄKdata.

Bildade Gladers IT Management 1996 och lämnande därmed Securitas och mer eller mindre IT säkerhetsområdet för affärsinriktade konsultuppdrag

Har under slutet av 90-talet fram till mitten av 10-talet bl.a. hjälpt AB Trav- och Galopp med en del större affärsidéer och projekt. Exempel på detta är Telekontant där kunden kan tanka mobiltelefonkort hos ATG ombud. ATG LIVE med direktsända travlopp hos utvalda ATG ombud och idegivare och motor bakom införande av digital media för ATG ombuden.

Min arbetande  tid läggs nu på stöd till mindre bolag i samband med uppköp eller annan rådgivning där min erfarenhet kan komma till nytta. Lägger också en del a min tid som ordförande i vår Bostadsrättsförening.
 
Även om jag nu har nått pensionsåldern så är jag öppen för mindre uppdrag om de är tillräckligt intressanta och jag känner att jag kan bidra.

Läser mycket och skriver. Har gett ut en roman "Fickkalendern - ägare okänd" samt en samling korta noveller "Noveller om Livet - strålande utsikter". Båda är e-böcker och finns  att köpa hos ett antal e-bokhandlare ex. amazon.com, bokus.com och bod.se

Intresserad av Astronomi och Fysik där jag läst flera kurser på Univiersitet och KTH. Sportintresserad. Spelar Gitarr och lite på mitt Dise-dragspel. Spelar Golf med hcp kring 20. Men viktigast av allt är familj, barn och barnbarn där jag och min fru stöttar så mycket vi kan.
 StartsidaOm migFöretagetVåra tjänsterFavoriterKontakta oss